Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det rätta

 

livet är en börda tung att bära

stundom man från den längtar

det man från livet fått lära

att mörka tankar trängtar

 

men när sol går upp o fåglar sjunger

man fylls av glädje och hopp

man får på livet hunger

det pirrar i ens kropp

 

det ljusa i livet förgyller

lyfter en upp till höjder

ingen där som beskyller 

där är bara fröjder

 

mot det goda sträva

det är det enda rätta

mot frihets land stäva

fredens frö att sätta

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 160 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-06-03 10:46



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
"men när sol går upp o fåglar sjunger"
har man blivit väckt alldeles för tidigt ;-)
2022-06-08

  Susen VIP
En finstämd text mot god strävan
'Fredens frö att sätta'
2022-06-07

  BenGust VIP
Med bävan inför mörker och krut
dock inom kort står ljuset åter på lut.
2022-06-04

  Cikoria Blå VIP
Texten är skriven helt i en optimists anda!
2022-06-04

  Kungskobran VIP
Ingen Luther på de axlarna
2022-06-03

  Marita Ohlquist VIP
En bra text om livet, med ett fantastiskt avslut.
2022-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP