Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
gaita (=spansk säckpipa)


Vagant med gaita


bordunstämman
på mossbeklädd sten

tonsekvenser från
avlägsen tid strös ut

över marker med
dunbollar och ängsväv

så fyller sångstritor i
när melodi faller
puls rytm planar ut

kring skogsbryn samlade
vättar huldror i bryderi
över egenartade lätet

med drömsk blick läggs
gaitan varsamt ned i fodral

vaganten har blåst in
en ny tid och blommar
ut i ordlös sång




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 109 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-06-03 11:55



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Det vilar en magisk stämning i din fina text.
2022-06-06

  Solweig Jansson VIP
Åh, så fin ! Ryser av välbehag . . .
2022-06-06

  Elinor Sörensson VIP
Ja, toner från en gaita kan
nog väcka liv i de allra minsta
bland skogens väsen.

En vacker text med magisk
klang.
2022-06-05
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP