Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Borta bra hemma bäst

Igår var jag med i ett människomyller
på asfaltgator, på perrong och bland betong
Biljettbeställning på automat
gick lite fel - enkelbiljett
till Köpenhamn
istället för tur-o-retur
men vi hade tur - hann till tåget
inpackade som stillastående sillar

när jag väl var på Österport station
kände jag behov av toa
men fann ingen
fann dock ett fik
som skyltade med toalett
endast för personal!

Jag kunde väl ha frågat någon på gatan
men höll mig hellre
än att avbryta
blickar ned mot smartphone -
efter omvägar genom tillfälliga avspärrningar
nådde vi den chilenska ambassaden
där Luiz fick de papper som han skulle ha
och jag fann en toa som kunde duga
till en kung!

På perrong igen -
letande efter automat
upp och ned och tillbaks
i trappor

rulltrappan såg inte lovande ut
men jag kom över det till slut
och lät mig föras upp och ned

ja så lyckades vi få utskrivet en biljett
fast den blev till Malmö
istället för vår önskade destination Lund

vi fann rätt tåg
som någon sa var fel
och vi godtog det -

en uniformsklädd man
bekräftade att nästa Öresundståg
snart skulle tuffa in

väl på tåget blev det kalas
för vi fick sitta mittemot varandra
vid ett litet bord

förstås släppte vi loss
- hemkolsyrad dryck, termoskaffe
utskurna trekantiga mackor med salami
chokladkola med nötter -

och sedan då
jo, med båda fötter på Malmö station
och efter långt gående
fann vi ett rum
med levande person
som tog emot
biljettbeställning till Lund

äntligen, äntligen hemma
bland blommor och blader
badkar och toa!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-06-03 17:30



Bookmark and Share


  Respons VIP
Att resa tur och retur till Köpenhamn verkar vara mycket svårare än det låter. Glädjen över att ha lyckats verkar vara kopplat till de umbäranden som var på vägen. Tji för de som glider runt på en räkmacka i tillvaron (om dessa människor finns, vilket kan betvivlas).
2022-06-05

  Kungskobran VIP
Den som reser har något att berätta som din fina story med div missöden, förmodar du hade trevligt åxå
2022-06-03

    Lena Söderkvist VIP
Nästan som att gå över ån efter vatten, skeendet du beskriver alltså. Allt detta bök för att komma hem.
2022-06-03

  Marita Ohlquist VIP
Väl förmedlat om en äventyrlig resa, förstår att det kändes skönt att komma hem.
2022-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP