Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Somrig tillblivelse


Solvågen tynger

skarpt är det träffande

ljuset kring flatstenen

på vilken du sänker ner

fötterna tyngdlöst

strömmande värme

genom anklar knän

ben och bål och

ansiktet av ögonskimmer


Terrängen lättar

dissonanser flyr

ökande svävsurr kring bladnivå

flyhänt skiftar siskorna gren

len glider blicken din

över tuvor och glitterbölja

och vagt rodnar hudskiktet

på vårvintervänjda leder

i somrig tillblivelse




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 104 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-06-04 18:15



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
En text fylld av ögonblicksbilder som blir rörelser och en stark närvaro - en känsla av magi ! Väldigt fin !
2022-06-07

    Lena Staaf VIP
En mjuk och försiktig hälsning till den annalkande sommaren.
2022-06-04
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP