Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Fönster mot omvärlden


Pingstdagens morgon 2022

Morgonens tystnad

sprider sig som en virvelvind

med ett höganäskrus kring halsen,

medan sommarens alla tromber

söker skydd i klockstycket

i väntan på den stora kometen 

som ändå aldrig kommer.

 

Under andäktig tystnad

söker jag upp

mina glömda minnen, 

uppgraderar dem,

men alltför snabbt

vapöriseras de

i solens töckniga tecken.

Det var något med

barndomens somrar

i morfars hus på landet

och alla hans katter.

Eller var det något

med söndagsskolan i andra klass...

 

En råka eller kanske bara

en förflugen tanke

drog förbi som ett streck

i räkningen,

och igårkväll satt en svärmare

på fönstret

men en mygga skrämde bort den.

 

Jag trodde jag hörde

göken gala häromdagen

i koltrastdrillarna

men det var nog mest

önsketänkande.

 

Inte alltför fjärran

pågår fysiskt krig

men helt nära

har vi ordkrig och mediakrig.

Vem skall vi lita på

när motsägelsefulla nyheter

pumpas ut ur verbalkloakerna?

 

Då njuter jag i stället

av koltrastens gryningsdrillar

en tidig pingstdagsmorgon,

medan jag hör snarkningar 

från rummet intill.

 

Lund 20220605

 




Fri vers av Algotezza VIP
Läst 145 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-06-05 07:39



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Den första pingstdagen var sannerligen inte tyst.
Då talade de första kristna fyllda av Guds Ande i nya tungor och jublade av en glädje som aldrig kan erhållas genom att man blir en kosmopolit eller en barfluga.
2022-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP