Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Allt var en dröm


När jag vaknar på morgonen
kollar jag klockan och konstaterar
att jag sovit 100 år
Törnrosasömn

Utanför har trädet
som stod där ungt
vuxit sig stort
Och när jag lyfter blicken
ser jag en djungel
breda ut sig

Fram till bergets kant
där ståtliga granar och tallar
tar vid, växer uppåt höjderna
topparna når himlen
Skyn är blå och solen
stark och pulserande

Växtligheten är så utbredd
att jag inte ens ser grannhuset
tjugo meter bort
Syrénen utanför balkongen
sträcker in sina blommande grenar
Jag smeker den och doften
sprider sig

Jag översköljs av en känsla
av lycka
befrielse
Tänk att allt är slut
och jag har sovit igenom det
Naturen har tagit över
Människorna
står tillbaka

Går ut i köket
sätter på bryggaren
Vänder mina Unicorn tarotkort
"Refreshing oasis"
Samla din styrka, råder det mig
Äter min morgonmacka
ser grannens katt spy
på sin grannes tomt

Allt var en dröm










Fri vers (Modernistisk dikt) av LenaJohansson VIP
Läst 109 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-06-05 09:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP