Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hyckleriets charm

Hyckleriets charm är en del av dess ondska
och gårdagens ondska motiverades av högre och ibland de bättre goda idealen
Han med mustaschen ville rena blodet hos sina artfränder det vill säga germanerna och därmed rädda sin befolkning och ibland en del människor framstod han verkligen som en frälsare om man ställer låga krav på frälsning. Men och det här är ett viktigt men. I början gick det onekligen bra och Tysklands arméer gick segerrika fram genom Europa och tycktes oövervinnliga. Men ständigt detta men krigsguden Mars visade sig vara lika opålitlig som en vänstrande kvinna. Slaget vid Stalingrad markerade höjdpunkten därefter beträddes a slippery slope downwards Jag som inte var född då kan ju gotta mig åt Tysklands misslyckande. Ha ha det såg man ju hur det där skulle gå. Besserwisseraktig efterklokhet gör gott i enkla människors själar. Men efterklokhet har ju också en hake. Den kan ju inte bidra till någon förändring ty till detta är människosjälen alltför liten. Till detta behövs ett geni eller som vi sade i ungdomen Herr Genius. och tyvärr någon Herr Genius lär man inte stöta på i detta livet eller ens i det kommande.
som sagt dagens godhet tenderar att bli framtidens ondska på samma sätt som hyckleriets charm är så charmfullt om det görs av rätt person och i rätt dos och sammanhang




Övriga genrer (Kåseri) av Sören Turesson VIP
Läst 79 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-06-05 14:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP