Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På förekommen anledning


TANT CORONA

Jag har tagit fyra stycken
doser av covidvaccin
och står bättre emot rycken,
när Corona stormar in
framåt hösten, då hon hittar
med sin nya variant
dem som inte tror hon smittar
utan är en fejkad tant.

Jag tar gärna femte dosen
för att ej bli "överdöd"
och i förtid blek om nosen
av min dumhets överflöd.
Vaccinera sig mot pesten
ser jag som en samhällsplikt
och en anledning, förresten,
att författa denna dikt.













Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 123 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-06-05 15:45



Bookmark and Share


  rostspik VIP
Håller med fullständigt.
2022-06-09

  Flying Anna VIP
Huvudet på spiken!
2022-06-08
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP