Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skrivprocessen

Skrivprocessen


Som om alla ord finns där

Men jag ändå inte kan nå dem

Som om de är gömda

Dolda

Bubblande under ytan

Där skorpan är av is

Eld

Eller vatten

En barriär av något

Hindrar dem från att komma

Upp till ytan


Frustrationen

Jag känner dem ju

Kanske är det jag själv

Som blockerar dem

Med mitt snusförnuft

Hur allt ska vara

Reglerna

Grammatiken

Rätt ordval

Allt det där som gör

Att det blir som det ska vara

Så som det bestämt


Att orden måste presenteras i ordning

Bestämd ordföljd

Gestaltning

Detaljer

Alla beskrivningar som alltid

Ska vara läsarvänliga

Gärna ljudboksvänliga

Politisk korrekt

Eller inkorrekt

Men då på ett korrekt konstigt sätt

Inte avvikande

Inte på sättet som gör att man ter sig udda

Som i obehaglig

Bara konstig på ett lagom

provocerande sätt

och naturligtvis med väl valda ord

punkt och stor bokstav

inte ett komma för mycket

eller för lite


Synopsis

En början, mitt och slut

Excel-ark, gärna färgkodad

Tydligt skelett

Kapitelindelning

Ha slutet klart först

En given målgrupp

Bild varför man skriver det man gör

Publicerad av ”det” förlaget.

Marknadsförd via erkända kanaler


Sälja sig själv

Gärna sin själ

Alltid är det någon som vill köpa

Invadera ditt personliga space

Se var din gräns går

Provocera, se om du tål

Lite till



Kanske är det jag

Som gör att orden

det kreativtens själ blomstrar av

Inte längre kan komma ut

Ur det nålsöga

Som blivit kvar

När energin för fantasin

Blivit instängd i en burk

Lika stor som ett riskorn.




Fri vers av Sandra Jakobsson
Läst 109 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-06-06 10:58



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Du beskriver det bra
2022-06-06
  > Nästa text
< Föregående

Sandra Jakobsson
Sandra Jakobsson