Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Något omarbetad version


TILL SVEA

Misstroenden och gnat och tandagnissel
genljuder inom Sveas landamär.
I norra delarna av klotets hemisfär
hörs klagoropen som ett jönsigt gissel.

De gnäller, dessa låtsasdemokrater
och spyr sin galla över Din demokrati.
Du strålar ändå fjällhög, åldrad, fri
och är ett mönster för de flesta stater.

Du gamla, tysta, sköna, glädjerika
hav överseende med dina dumma små!
Låt dem på prövningar få smaka på,

som ändrar deras lust att barnsligt skrika
och jämra sig trots allt Ditt överflöd
på jämlikheter, friheter och bröd!




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-06-06 19:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP