Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgan blues

 

Morgan han försökte han
sjunga lika starkt som andra borgarbarn
om att möta förortsvåld med samhällsvåld
och samhällskris med mer polis

Vi sjunger
Mer poliser med tyngre vapen
Gärna militär som klarar kraven
Mer domare som dömer hårt
Högre straff - ska det va’ så svårt

Morgan var för feg och känslig
Morgan försökte vara mänsklig
Pratade om en social dimension
och inte bara mer repression

Vi sjunger
Mer poliser med tyngre vapen
Gärna militär som klarar kraven
Fler domare som dömer hårt
Högre straff – ska det va’ så svårt

Vi vill inte ha en minister som vägrar leverera
En kille som tvekar när det går att prestera
Vi vill inte diskutera med dessa svåra element
Förortsbarn skall fostras bakom hård cement

Vi sjunger
Mer poliser med tyngre vapen
Gärna militär som klarar kraven
Fler domare som dömer hårt
Högre straff – skall det va’ så svårt

Morgan det är ditt stora fel
att du är så trång och stel
att du vägrar kontrollera och isolera
dessa barn som bara vill ha mera

Vi sjunger
Mer poliser med tyngre vapen
Gärna militär som klarar kraven
Fler domare som dömer hårt
Högre straff – skall det va’ så svårt




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 91 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-06-07 03:33



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Svängig dikt om allvarligt ämne. Nu tycker jag inte Morgan pratar så mycket om sociala insatser utan hans retorik och lagförslag går mestadels den hårda vägen. Sossen Thomas Bodström har reagerat på detta och säger att han är väldigt besviken på Morgan Johansson av den anledningen. Han är ändå jurist och vet hur ineffektivt det är med hårda straff.
2022-06-07

  Blomma-Stjärna VIP
tänkvärt om våld; hur på samhällsnivå upptäcka/avtäcka, analysera, bemöta, behandla, bestraffa
och förebygga
lurendrejeri, kränkningar, kriminalitet, övergrepp, våldtäkt, misshandel m.m.

öga mot öga - tand för tand ????
- mer pistoler åt alla?

är våld en isolerad företeelse?
är barns behov av "mer" som tar sig uttryck i stöld bara deras fel?

kan bestraffning syfta till mer än frihetsberövande - ge insikt, kunskap, lust att vara en bra samhällsmedlem?



2022-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP