Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Djurens uppmaningar


Förändring, självtillit och att stå på sig

Ormen låg alldeles still över vägen och lät oss passera bakom den.

Ormen står för förändring.

På nästan exakt samma plats mötte vi senare en liten räv. Den kom skuttande för att sedan stanna upp, den lille krabaten sprang förskräckt och gömde sig i gräset. Nyfikenheten tog överhand och den näpna valpen hoppade fram på grusvägen igen.

Räven är full av självtillit och säger till oss att vara detsamma.

Förändringens kraft gjorde sig återigen påmind. Denna gång var ormen i rörelse, den backade undan och gav oss fullt utrymme.

Rörelse genererar förändring och börjar inifrån.

Vad en död grävling vill säga mig vet jag inte men jag stannade och flyttade den från vägen. Den hade slitit med sig bilens stänkskärm så jag flyttade bort den också.

Grävlingens gåva är att vara bestämd och stå på sig, att ryta ifrån.

Jag lät den ligga väl synlig, som en påminnelse.




Prosa av Emmeline
Läst 75 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-06-07 06:25



Bookmark and Share


  cilax VIP
fin
2022-06-07

    ej medlem längre
" som en påminnelse" fint.
2022-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Emmeline