Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Till den omedelbara Svedjelyckan."




Att utlämna sig till
Det omedelbara,
kan göra brännande
smärtsamt ont

Som en Skogsbrand

Men då tittade plötsligt
svedjenävan och massor
av sötgoda Hallonsnår
oväntat fram som plåster
på såren. ..



Och de stolta 400-åriga
Tallarna berördes knappt
ej ens av branden

Förrän ägaren sågade
Ner dem för att få bättre
sjöutsikt ifrån den nybyggda
Arkitekt-ritade Villan


Sedan kom en påminnelse
från Myndigheten,att det
skulle betalas mer fastighet
-skatt för den vidunderliga
utsikten neråt Hjälmaren
till,som plötsligt uppstått.

Nu susar inte vinden milt
I storslagna kronor

utan knakar istället hårt
mot
nybyggd huskonstruktion



Jaa att utlämna sig till
Det omedelbara kan
göra brännande
smärtsamt ont


När inte det förgångna
Längre finns att ta emot.




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 114 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-06-07 07:01



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Bra text om en som jag förmodar beskrivs som träskalle. Och knakar det så kostar det...
2022-06-08

    Lena Staaf VIP
Aj aj så illa det kan gå...hade varit bättre om tallarna fått stå. En dikt om den okänslige som mest ser till sig själv. Snyggt och smärtsamt skrivet!
2022-06-07

  Kajan VIP
En oefterhärmlig blandning av allvar och absurd humor, roande och oroande tidsdokument.
2022-06-07

  Kungskobran VIP
Starkt.
2022-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP