Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Och allt tåg körde förbi

 

På perrongen!

Står jag och räknar allt tåg som kör förbi  

En efter en efter en efter…

 

Den första, andra, tredje, tionde tåget gick

Och

Jag ensam står på perrongen och fortsätter räkna tåg

 

Natten kom med sin magiska stjärnorna

Natten föll med sin tunga ljuvliga sömn

Natten vaknade till dag

 

Och

Jag

Ensam står på perrongen och räknar tåg

 

Resenärerna bytte roll och sin plats på perrongen

De som hade så bråttom

Och de som inte hann fram till tåget

 

Och de skrek vad fan!

Och de knuffade varandra på perrongen

Och de som spottade på tåget

 

Och ingen av resenärerna la märke

Uppmärksammade

Brydde sig

 

Om varför stod jag så länge utan att åka tåg

Dag som natt

Året unt?

 

Ett sällskap av främmande människor

Ett sällskap av brådskande människor

Ett sällskap av vargar

 

Ett levande liv

Ett levande utomjordningens skapelse

En människa som bryr sig

 

Sökte jag där på Kungsängens station perrongen!

Fick aldrig sällskap!

Fick aldrig växla ord med någon

 

Än med mig själv!




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 98 gånger
Publicerad 2022-06-07 08:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP