Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag i ett då


Jag tar emot dig


Om du varit snäll mot mig
inte bara kär i mig på låtsas

för jag var kär i dig
trots att du var hårdhänt

Du lät slagen hagla
och jag tog emot ; (jag var inte mer värd)

Du stod på knä efteråt med tårar i dina blåa ögon
och jag, jag, jag ingen annan förlät

Och du var snäll mot mig ; (igen) köpte ringar i guld
och jag sa ja ; (trots att det isade till i min mage)

Om du varit snäll mot mig
inte tagit så hårt i mig

Om jag varit snäll mot mig
sagt nej och bara lämnat dig

Du hotade och du sa lämna aldrig mig för då...
det är det då'et jag väntar på, längtar efter

För du gör det jag vill, slår mig, ja slå mig hårdare
så jag slipper slå mig själv ; (ett slags självskadebeteende)

Jag vet att det här är allt annat än kärlek, det är sjukt
det är därför jag är kvar, bara du känner mig

Jag tar emot både kärlek och slag ; (jag får det jag sår)
kär eller inte jag tar emot det jag får och förtjänar

Om du ändå var kär i mig, bara lite
så skulle jag kyssa dig tillbaka

sluta med denna onda spiral 
som bara har en väg

neråt










Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 149 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-06-07 15:32



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Trasigheten exponeras hänsynslöst, och det hänsynslösa blir norm, där två skadade individer upprepar något som närmast kan liknas vid en dödsdans, skrämmande och insiktsfullt ändå.
2022-06-08

  Öknens Ros VIP
Ett psykologiskt drama som utspelas.
2022-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP