Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ASTRO


Den senaste troförmörkelse gav mig en tveksam start
och på stjärnhimlen har det varit inbrott natten
mellan mig och den jag vill vara

ruggugglan som är den styrande över älta passar på
när solen befinner sig bakom uthuset
det är svårt att lista ut var i skåpet möjligheter äger rum

varje morgon står i opposition till alla försök
snabba energier gör sig icke besvär
ett gult strå av något som kallas nymåne släpar utvecklingen bakom sig
vilket livsområde den äger rum syns inte från mitt håll

medan de positiva aspekterna chansar
på att starta något nytt
står jag själv i retrograd i gammal skugga
om jag ändå kunde säga att något inom mig stegras
att något kulminerar att jag kommer gynnas
för jag går på max

hur aktiveras det som ligger helt stilla

tydligen äger en kvadratur mellan alltid och aldrig
rum i slutet av veckan
innan dess återvänder jag till mitt hemtecken
där det fortfarande är som vanligt

hur blomstrar en kärlek som endast dras till initiativ





Fri vers av Igot Tochange
Läst 110 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-06-07 15:41



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Härligt lekfull "ordbajseri" skrivelse!
Med klurighet instoppad
som så oftast däruti!
;)

2022-06-07

  Ulf Carlsson VIP
Suggestiv metaforik, liknande den i Nils-Åke Hasselmarks "Den oroliges sömn".
Kreativ ordbildning, men syntaxen oordnad (med avsikt?).
Dubbeltydig rubrik som vanligt. Jag chansar på en astral betydelse framför en hednisk...
2022-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Igot Tochange