Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förorten

Tunnelbanan till Rinkeby går
till slutstationen vi når
kliver ut och tittar mig omkring

Vad är det jag ser
män i svarta skägg som röker och ler
kvinnorna då, vad blev de av ?
där ser jag en
hon skyndar sig fortast hem
där kan hon sin burka eller slöja ta av
att gå ut utan dom blir obehag

Det är en värld för sig
den rymmer varesig dig eller mig
Gängen rör sig fritt
ingen vågar röra
det är livsfarligt skall du veta
dom får du ej reta

Så har vi fixat det
en saga om vår verklighet
tacka våra politiker för det




Fri vers (Prosapoesi) av Kungskobran VIP
Läst 92 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-06-07 20:23



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Går alla kvinnor i Rinkeby i burka? Nej, inte vad mina vänner som bor där och trivs säger
2022-06-08

  Marita Ohlquist VIP
En bra och tankeväckande text som belyser en del av vårt samhälle.
2022-06-08

  Öknens Ros VIP
Var är föräldrarna till alla dessa ungdomar, har de avsagt sig sin roll som föräldrar och fostrare?
2022-06-08
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP