Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utanför mitt fönster

Utanför mitt fönster
har gryningsljuset
redan väckt alla fåglar
som kvillrar och kvittrar i kör

Inne i mitt huvud
väljer Putin
att bomba Kiev
med en atombomb

Flyktingskaror
gråtande kvinnor och barn
män med järnmasken nedfälld

Min digitala klocka visar 03:42

Hänryckningens tid
azalea och rhododendron
Jorden smyckar sig mot döden
Till och med bombade svarta träd
visar grenar med gröna skott
i staden Mariupol

Sverige flyr in i militäralliansen
under kärnvapenparaplyet
Erdogan pratar i mitt högra öra
Kakavabe i mitt vänstra

Om jag inte somnar snart
kommer jag desperat
att leta efter en sovplats
på jobbet i eftermiddag

Den enda sanna kroppsrörelsen är skakningen
Ambivalensen mellan verkligt liv och önskat

Ändå finns det en viloplats
med kärlekssötma
Ett möte mellan människor
som älskar och längtar

Ett bröllop för älskande
med gäster som dansar och firar
Högtidstal och fnittriga lekar
en liten stund av glömska

Min kropp ber alla gudar
om lugn och ro
en liten stund
av fred med existensen
ett litet bo
där själen vilar i tankero

 




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 127 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2022-06-08 04:15



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
Tycker om din aktuella, medkännande text som beskriver känslokaoset av våren här ute, kärleken som firar bröllop och misären och förtvivlan som invasionen av Ukraina för med sig - och att nu också Sverige flyr in under kärnvapenalliansen Nato!
Men sova djupt och gott behöver vi - både små och stora!
2022-06-08

    Lena Staaf VIP
Väl beskriven känsla om krigets och Natoanslutningens vanvett som ska samsas med den underbara våren.
2022-06-08

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande text om krig och fred, mörker och ljus.
2022-06-08
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP