Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

JUNINATT

Nu står juni ljus igen.
Tyst i sommarnatten
ger hon ro för ögonen
över vita vatten.

Vän är juni, ljuv som vän.
Ljum med silvervatten
bjuder hon till aftonen
ljus i juninatten.




Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 85 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-06-16 09:02



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Utsökt, särskilt inrimmen och kiasmen i andra strofens första rad.

Ska en lämna något konstruktivt kan tredje radens "ger en" kanske hitta ersättningar i något annat tvåstavigt. Strålar, kanske, med klangåtervinning från första radens "står". Det finns andra lösningar.
2022-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP