Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Finn lugnet inuti och lyssna på dina känslor!


Lilla Insiktsboken 4

 

Här kommer en insikt som hjälper mig att behålla lugnet, klartänkandet och att ta genomtänkta beslut i vardagen om vad som känns rätt för mig när andra skapar stress genom att kräva, tjata och tjafsa om saker de vill att jag ska göra. Saker som jag, just då varken har lust, vill eller kan göra.

Hur många gånger har det inte hänt att vi låter oss övertalas och lovar göra saker för att göra andra glada eller för att få slut på tjatet, som vi sedan ångrar (bittert)? Nu kommer du att slippa det. Eller du blir åtminstone medveten om hur du kan slippa det.
Det blir även lättare att på ett respektfullt sätt säga (kanske upprepa bestämt) "Nej, det känns inte rätt för mig. Inte just nu i allafall."

 

*

 

.......

 

" I varje ögonblick, på alla sätt de kan (genom att lura, dupera ljuga, övertala osv) försöker människor i vår omvärld göra Dig uppmärksamma på de saker DE TYCKER att Du ska fokusera på (utan att ta någon som helst hänsyn till vad du själv vill). Tänk bara på all reklam du matas med från alla håll.
Även från familj, vänner stöter du på samma påtryckningar om än i mindre skala och i mer ärliga avsikter (förhoppningsvis).

Och i varje ögonblick är det upp TILL DIG ATT GE DITT LIV ETT MENINGSFULLT INNEHÅLL genom att välja eller förkasta dessa saker och bestämma Dig för vilket livsinnehåll det är som lyfter din själ och får Ditt hjärta att sjunga till Glädjens musik."

 

                                              Bli en Altruistisk Egoist;

 

Lev och ge glädje och vänlighet till andra,

men ge det till dig själv - Först!

            Var ödmjuk och ärlig mot dig själv - Först!

       Ge kärlek och vänlighet till alla,

men ge de till dig själv - Först!

         Var sann mot dig själv - säg NEJ ibland
(eller ofta)

                Värna din integritet och se till att andra också gör det.

&

LEV så som du vill leva, så länge du Lever!

                             

 

.......

 

*

 




Övriga genrer (Kåseri) av Evelyn Falk Möller VIP
Läst 279 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-06-08 15:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Evelyn Falk Möller
Evelyn Falk Möller VIP