Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De vita arken

En gång ska du födas
ut ur det här livet
och in i någonting annat.

Formlöst, bortom föreställningen.

En gång ska du födas igen,
in i något nytt.
Arken ska vara vita.
Brotten ska vara preskriberade.
Och allt som du håller högt nu
betyder ingenting då.
Allt du kämpat för, blött för,
försvinner in i de vita arken.

Du ska bli vit
Oskriven.
Oskuldsfull.
Du ska stå upp igen,
som någon annan,
någon annanstans.

Du ska skriva en ny bok
Men ingen här kommer att läsa den.

Allra minst du.




Fri vers (Fri form) av Starman
Läst 87 gånger
Publicerad 2022-06-08 18:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Starman
Starman