Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det här blev ett mischmasch men på något sätt måste jag komma igång igen. Var inte rädd att ta till storsläggan, men också finstämda kommentarer är välkomna, privat eller offentligt ;)


Månen 5 utkast, infall

Nymånens skära

var inte rosa

var mer som en blyg mimosa

där den smygtittade

på världen i dagsljus

 

kanske var det ljuset

som gav den mod att växa,

att synas i kvällningen,

låta en ryggrad i vardande

anas?

 

nu är nattmörkret så tryggt

att magen får puta

medan ryggen åldersrundas

på vägen till den stund

då månen än en gång

är gammalblivet  trind,

 

modig nog att ljus och klar

sprida strålglans i jubel

över oss små mänskokryp

som älskar månens budskap:

var inte rädd, var stund är ny

i himlens sky och på jorden

 

2022-0609  13:19 

 




Fri vers av Minkki VIP
Läst 238 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2022-06-09 12:23



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En hyllning till en lysande himlakropp!
2022-09-27

  SatansSon VIP
mycket stark
2022-07-19

  Maj-Lis VIP
Fina tankar om månen
2022-06-18

  TrollTörnTrappan VIP
Du börjar med en underbar vision, hur månen (i smyg) observerar hela jorden eller månne just oss?!

Sedermera vidgas de personliga bilderna rad för rad.. ..och avrundas med en utomordentlig insikt!

(den ständiga nyheten, som iofs sällan blir mindre skrämmande för min del)
2022-06-10

  Jan Widströmer VIP
Originellt
2022-06-09

  Eva Langrath VIP
Fina små diktpärlor som hakar i varandra. Det är gott att se dig här igen.
2022-06-09

  Poeten Salvador VIP
Observant och tankfullt
2022-06-09
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP