Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sorg och saknad

 

 

När den nya dagan vaknade
hade jag inte somnat

legat vaken i mörkret
och längtat efter ljuset

när dagsljuset äntligen kom
insåg jag

att det inte var det yttre ljuset
jag längtade efter
utan mitt inre som var släckt

 




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2022-06-10 10:33



Bookmark and Share


  Maj-Lis VIP
Då är det svårt
2022-06-18

  Solweig Jansson VIP
Fint ! Man kan längta efter sig själv . . .
2022-06-15

  Respons VIP
En stund av mörker trots den ljusa årstiden. Du väver en fin tet mellan yttre ljus och inre mörker.
2022-06-12

  Sparvögat VIP
Sorgen vilar tungt i natten och tänds blott av ett inre ljus, så fint du tecknar känslan…
2022-06-12

  Eva Helene VIP
I sorgens och saknadens tid verkar ljuset långt borta. Men det finns där, trots allt. Fint beskrivet.
2022-06-11

  Niliboy
Så synd, jag brukar också ligga vaken, men jag brukar i regel må bra på nätterna!
2022-06-11

  Susen VIP
Insiktsfulla ord här om det inre ljuset som efterlängtas. Fint skildrat
2022-06-11

  Kungskobran VIP
När det inre ljuset är släckt
och av sorgen väckt
är det inte lätt att hitta ut
men det går tillslut.

Fint skildrat av dig

2022-06-11

  Lehva VIP
Dessa nätter utan slut. Det lustiga är att ibland kommer det smygande. Ljuset. Ofta från oväntat håll.
2022-06-11

  Blomma-Stjärna VIP
ofta, men inte alltid, kan sorg och saknad mildras något av morgonsol och fågelsång...
kram
2022-06-11

    Lena Staaf VIP
Sorgsen dikt om den stund när det mörka har tagit över, tillfälligtvis som man hoppas.
2022-06-10

  Elinor Sörensson VIP
Bra formulerat om en klok
insikt.
2022-06-10

  Eva Langrath VIP
Fin dikt om den inre insikten som vaknar.
2022-06-10

  Kajan VIP
En bild av en insikt, och det kan vara lätt att projicera sina känslor på allt möjligt, bara för att slippa känna efter, eller ta itu med . Bra framlyft här.
2022-06-10

  Monica Lindgren
Det tänds igen, var så säker, men kanske inte just när du väntar det!
2022-06-10

  Olof Lagerhorn VIP
Dina ord visar hur ljuset och dygnets rytm öppnar upp vårt inre och våra minnen.
2022-06-10

  Öknens Ros VIP
Fint formulerat om det inre ljuset.
2022-06-10

  Maria Sundelin VIP
Träffande
Varma kramar
2022-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP