Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgon i Paris

Paris färgsprakande
uppfällda paraplyer

trånga gränder
morgon som doftar
i magtrakten

från fönstren på glänt
vid franska balkonger
en arom av rostat kaffe

regnfuktade gator
sopas rena för
dagens flanörer

och för andra som
skyndar genom livet

vid Cimetière du
Père Lachaise vilar
bland andra Jim Morrison
Oscar Wilde och Piaf






Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 85 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-06-11 15:36



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Levande och detaljrikt, ser, hör och känner, det känns som jag också är där.
2022-06-13

  Lottie Ålhed VIP
Härlig känsla i denna parisiska dikt. Applåd!
2022-06-11

  BenGust VIP
Text med konstnärlig puls. Tänker osökt på Hemingways "En fest för livet" om Paris under 1920-talet dit konstnärer, filosofer, författare och musiker vallfärdade.
2022-06-11
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP