Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Sakligt och Avskalat


Odlar ett lugn

Jag odlar ett lugn

Vid en plats här ute i periferin

Där höga förväntningar

Har ebbat ut och inte är mer

Frid och fröjd sökes varje dag

Bland gröna träd och yviga buskar

Körsbärsträdet står i blom

Och plommonträdet likaså

Tre pilar växer yvigt och frodas

En plats där fåglar trivs att

Vistas och sjungandes på sina visor

Jag trivs här på landsbygden

Där lugnet breder ut sig

Och storstadens puls och trafikkaos

Är långt borta i en distans

Ibland åker jag in till staden

Och går på stadens gator

Och asfalten där mjuknar om sommaren

i solens gassande värme

Kanske är det så att jag inga fans har

och inte är fan åt någon annan heller??

Min kärlek till denna plats har jag

I ödmjukhet ärvt av mina föräldrar

Som jag hedrar med några rader

De har ju inte valt vem de födits till

Precis som ingen annan heller gjort

 

Taleptox Skrev

Den 20220611

<+>




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 68 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-06-11 18:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP