Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svarta hunden

 

Original:

Tuff klimatpolitik 

 

Skalbaggen och kråkan

kan fly från

gruvan

där man utvinner

det silvervita litiumet.

 

Allegori:

 

Han hukar sig ner

djupt i grottan.

Svarta hunden ligger på lur.

Han har bett i sin sorg,

ångest och förtvivlan.

Utanför flyger tankarna

som utsvultna rovfåglar.

Handen sträcker sig

mot den vita litiumburken.




Skapa | Skriva av Bo Lövhalka
Läst 749 gånger och applåderad av 16 personer
Utvald text
Publicerad 2022-06-11 23:41



Bookmark and Share


  Olof Lagerhorn VIP
Den svarta hunden och litiumburken blir
till två balanspunkter vilkas rörelser
på ett skickligt sätt väver berättelsen.
2022-07-19

    ej medlem längre
En text man kan förstå allra bäst om man läser "mellan raderna".
Men uttrycket "utanför flyger tankarna som utsvultna rovfåglar" innehåller starka ord med rikt bildspråk. Snyggt!
2022-07-09

  Kungskobran VIP
Utan Li vore livet outhärdligt för många bipolära
2022-06-30

  Dan Isacsson
Åh, min käresta mobiltelefon. Måtte vi skapa en värld där du inte dödar för nöjen vi skördar.

Typ. Diggar tempot här. :)
2022-06-28

  lodjuret/seglare VIP
Puts it on the snitts...
2022-06-26

  SatansSon
Är detta allegori om knäppis Putin? Hur Sommestad Bra poesi!
2022-06-12
  > Nästa text
< Föregående

Bo Lövhalka
Bo Lövhalka