Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett vidare världsligt minne


Ideer och behov bleknar
med ålder,
för att ta plats i dagböcker
och erinringar,
och slutligen glömska

Denna process ger en smak av
- och en förståelse av -
historia, förhistoria, forntid,
den underbart omutliga evolutionen
och den naturliga upplösningen
av en själv,
för att aldrig mer flyga udden
av en myggas vinande

- men det händer också
att man gör ett språng
genom en dimensionsportal
i en satorilik insikt,
och ömsar sin basala syn på
- och förståelse av -
sitt läge
på levnadsstegen,
i övergivandet av ett sätt att vara
för ett annat,
kanske i sorg,
men oftast i en nästan gudomlig känsla
av lättnad,
sedan livet allaredan förberett allting
för ens förvandling

…och i detta hav
av försommarens fågelsång
glöder skeletten
i ett vidare världsligt minne




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 86 gånger
Publicerad 2022-06-12 10:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP