Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I speglingar djup

Spegel spegel på väggen där

Säg på vilken sanning du bär

Det sägs att ögonen är själens spegel

Men vad visar sig i deras svarta djup

En svidande smärta i mörkaste svart

En längtan från denna världen bort 

Eller en glädje för livets gång

Med gnistrande lågor som lyser

 

Spegel spegel på väggen där

Vågar du fånga den spelandes själ

Eller är det dålt i dimmans djup 

Kanske finner vi svaret om vi vågar

Se in i en sorgens själs ögons djup

Eller så fångas vi av en gnistrande låga

Som får oss att känna ett brinnande hopp

Ja vad själen kan dölja 

Det förblir en gåta så stor




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 85 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-06-13 06:28



Bookmark and Share


  Susen VIP
Fint
2022-06-15

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om att försöka tyda ögonens, själens yttryck.
2022-06-13

  Monika A Mirsch VIP
Du Maria, har skapat ett böljande poem på djupet, på ytan och över alla skikt däremellan - och landar i GÅTAN. Tack min måndag blev rikare!
2022-06-13
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP