Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Frågor och svar.


Under ditt andetag


hur kan du ta i frågan?
trodde bara den var min
och jag frågade dig det
under dina egna särade läppar
och dina egna andetag.
dina? eller våra?
nu, mellan oss,
äger ingen av dem ett svar.
våra tungor fångar och rullar
den där söta tårtan.
det där utsädet
av att spotta i en av
våra egna händer,
och trycka den handen
till andras händer -
en spottshake,
ett tystnadslöfte.
då kommer vi verkligen
att slicka våra läppar,
under våra andetag,
vi kommer både
att raspa dem
och de andras svar.
svaren som är stulna
under våra andetag
som äger sina egna läppar.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 112 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-06-13 07:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen