Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Framme

det finns en plats bakom ekskogen
där tiden inte flackar med ögonen
där tågen aldrig går

nyheterna står nyutslagna i backen

världen är en liten liten presentask
med förgyllda fasettspeglar
och rymden en skir morgonrök

flygande varelser viskar böner
över svalornas bon i klippravinen

nattens tårar göder dagens färger
tankarna leker galna charader

skorna åker av i honungsbrisen
det kittlar av pingst i smultronriset

slån och hundkex blåklockor på stam
pionhäckar och doftande blåregn
allt i gobelängen andas frid

svärmen av humlor i fjäderträdet
borrar sig in i tystnaden

ensamhetens grå aska virvlar hastigt bort
i min solkiga utandning

jag tar ett granatäpple ur röken
pressar fruktköttet i handen
och dyker ner i det blöta röda
saften sjunger arian om vällust och mättnad
om tacksamheten i landet Framme




Fri vers av Ulf Lundin VIP
Läst 107 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-06-14 18:32



Bookmark and Share


  Emanuel Sigridsson VIP
Det är svårt att skriva texter av denna karaktär, men Du lyckas väl med att hålla de positiva orden med lyster utan att bli sockersöta. Och jag tycker också att den inre logiken håller i orden till ankomst.
2022-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP