Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


kanske.. bilden är min egen och målad av mig själv


Statyn

Vi var ju så förälskade och så lyckliga

och vi hade ju bara varandra

vi behövde inte mer ansåg vi.

 

Jag vet att vi skulle träffas

men du var ju inte där vid statyn

som vi kom överens om.

 

Jag var sprudlande glad

stolt och  överlycklig

men du kom inte.

 

Jag var övertygad om att solen

gick upp just den dagen bara för oss

men du kom aldrig.

 

Något hände! men vad?

jag väntade och väntade

men du dök fortfarande inte upp

 

timmarna gick dagarna gick

veckor månader ja

åren gick också.

 

Ja på något sätt så väntar jag än

i denna dag på dig

och det är snart 30 år sen.

 

Men jag väntar

du dyker kanske upp

så länge statyn står kvar

 

så kanske..




Fri vers (Modernistisk dikt) av Lasseman VIP
Läst 248 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-06-14 19:38



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
En sådan där text som det går att relatera till. Hoppas verkligen att statyn står för litet av varje. Ibland visar det sig att en staty lever, eftersom det ibland är en mimande person som agerar just stilla stående och kanske byter ställning då och då, ungefär som en del andra företeelser här i världen...
2022-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Lasseman
Lasseman VIP