Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VAPENVÄGRAREN

Är det måhända blott en simpel önskan,
ett egoistiskt, fegt alternativ
att välja icke-våld och rädda liv?
Det är den fråga som nu gror i grönskan.

Den frågan rör en gammal pacifist
och vapenvägrare med den moralen,
som vapenvänner verkar se som galen
och främmande för varje realist.

De militära propagandagapen
försvarar krigets överlagda mord
och de är därmed del av galenskapen.

Det bästa för att få en fredlig jord
är först och främst att vägra bära vapen.
Det är metoden - samt en strid med ord.




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 129 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-06-14 22:29



Bookmark and Share


    Askanden
själv blev ja hotad med fängelse om jag inte gjorde lumpen.

lätt att skrämma en tonåring.
2022-06-21

  rostspik VIP
Det var inte blomsterkvastar och lägereldssånger som stoppade Hitler.
2022-06-15

  Gunnar Hilén VIP
Njae.....I Ukraina finns säkert många tusen vapenvägrare....jag undrar vad de tänker idag och vad deras grannar tycker. Ryssen skjuter på ALLT. Även barn. En vapenvägrare står sig slätt under såna omständigheter. Även människor på Gotland har knappast råd att tänka sig "lyxen" att vägra vapen. För att inte tala om finnen som blev påhoppad 1939 och anklagad för att ha startat kriget.
2022-06-15

  Evelyn Falk Möller VIP
Alla har rätt till en åsikt och att stå upp för sitt livsval. Frågan är bara om du verkligen räddar liv genom det beslut du tagit. Ingen människa är en ö.... På ett eller annat sätt är vi alla delaktiga i galenskaperna som vi människor skapar medan vi lever.
2022-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP