Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Näckros och sallad

Sitter på gräset vid Botan damm
ser människor vandra på grusvägen
eller sitta vid träbord och fika

packar upp min dagbok
och en sallad med bröd
servetter och kolsyrat vatten

änder och råkor
vita och röda näckrosor
och ryggen på en stor guldfisk

himmelen mättas av regnmoln

växthuset säljer växter
jag går runt länge och väljer
en fjärilsbuske - i cykelkorgen

nu blåser det upp och fåglarna flyger lågt

men ännu
skiner solen

cyklar hela vägen hem
och inte en droppe regn...




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 158 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-06-15 18:16



Bookmark and Share


  Respons VIP
En vardagsupplevelse med öppna sinnen och en tacksamhet över det som händer.
2022-06-24

  Blått Norrsken VIP
Fint gestaltat i vacker känsla av allt du visst i bilder till mig av din text
2022-06-17

  Kungskobran VIP
Tur skall man ha
det regnar inte varje da
2022-06-17

    Lena Staaf VIP
Skön sommarkänsla i din dikt! Allt det som växer och frodas, de små regnskurarna gör bara gott!
2022-06-15

    Lena Söderkvist VIP
Varmt och somrigt, fånga ögonblicket och vinn mot vädrets makter. Ett revligt ögonblick och en vunnen seger som dundelar med dig av.
2022-06-15

  Marita Ohlquist VIP
Bra förmedlat om en underbar dag att spara i långtidsminnet.
Trevligt och omtänksamt att du köpte en fjärilsbuske som både är ögonfröjd och välkommet till de små bevingade vännerna.
2022-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP