Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I Tidens solförstånds-förklarning




Tidens spår finns
i allt det levande

Bär upp sig själv

Som årsringar
I en trädstam

Eller som minnesfragment
i människo hjärnans byrå
-låda

Dock uppför den sig annor
-lunda i en ung kropp som
i en gammal



Och tiden mellan planeten
Tellus och Solen är bunden

I sitt osynliga ingångs spår

Där Solen har lovat
att lysa till jordens
Välfärd så gott det
nu går

inte för mycket och
inte för litet, utan
alldeles sådär lagom

Som ingen riktigt
Förstår vad det är

Men mår så väldigt
bra av att kunna inta





Fri vers av Sefarge VIP
Läst 93 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-06-16 10:21



Bookmark and Share


  Åse Tropp VIP
Tycker om ironin!
2022-06-17

  Kungskobran VIP
I mellanmjölkens land
går vi hand i hand
2022-06-17

  Horace
Gamle Kronos myser när han åter
tas till nåder och omtalad lyser


2022-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP