Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vykort från Halland


Strandmotiv


Havet oberört
men ändå berört,
nästan upprört -

vågvackert slår det an
mot utnött strand
och klipporna intill land.

Där flockas fåglar,
men nu människor istället,
utsträckta ockupanter
på de döda snäckornas sand,
där tången nyss gick iland -

Och solen
längs molnens kanter,
mellan regnskurar
i någon mån
till och från.






Bunden vers (Rim) av Jan Widströmer VIP
Läst 175 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2022-06-16 15:42



Bookmark and Share


  Maiah VIP
Vackert
2022-06-24

  Gunnel Eriksson VIP
Vackert och bra beskrivet
hur turismen påverkar.
Solen är dock solen.
2022-06-19

  Peter Olausson VIP
Längtar till havet, känner saltets doft i dina ord - älskar "de döda snäckornas strand"!
2022-06-19

  Åse Tropp VIP
Vad jag tycker om din lågmälda, kritiska beskrivning om hotet av hav och natur.
2022-06-17

  Eva Langrath VIP
Fint vykort jag ser framför mig hur sommargästerna intar stranden.
2022-06-17
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP