Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Ur "Den förlorade barnomsorgen" (Låten barnen komma till mig) © Sten Wiking


DEN ALLVARSAMME TÄNKAREN

Så kom det sig stundom sålunda att
den allvarsamma tänkaren började
fundera över hur det kommer sig
att katolska präster förgriper sig på
barn, att blivande mödrar överger
blivande pappor, att barnläkare
utnyttjar barn,att idrottsledare
ofredar pojkar och flickor,
hur det kommer sig att en del
gifta män vill att deras fruar
ska raka sina kön,
att poliser som är satta utreda
barnpornografi på internet själva
blir åtalade för barnpornografibrott,
och hur det kommer sig att endast
kvinnor arbetar inom barnomsorgen....
men svaren på dessa frågor kommer
aldrig någonsin att offentliggöras,
om det överhuvudtaget finns några
svar som är acceptabla,
dessutom måste väl den som vet
svaren själv vara pedofil liksom den
som vet hur ett mord gick till vara
mördaren.

-


-




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 242 gånger
Publicerad 2022-06-17 10:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP