Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bärnsten

Gyllene bärnsten på öde strand
eviga vågor lyfter in och ut
färgar grönt blått och rött

Miljoner år
formad av tidens tand
evigt värde
i människors flärd
finner skönheten

Orden som skrivs ner
berättar
om bärnstens guld
i människans hand




Fri vers av Kungskobran VIP
Läst 87 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-06-18 09:32



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Det är både rogivande och spännande att vara på stranden att leta efter bärnsten, har många som ligger i en gammal bonbonjär av glas.
Är lycklig ägare till en med en insekt inuti, den har jag köpt i Polen.


2022-06-20

  Blomma-Stjärna VIP
hav och träd och tid - vågors svall - vacker flärd för människan
- fint skrivet
2022-06-19

    Lena Staaf VIP
Inget plastbjäfs här inte! Fint skrivet.
2022-06-18

    Sefarge VIP
En härlig våg sol skimrade
Dikt om den doftande
brännbara energi-
alstrande stenen.
Som måste tett
sig magisk i
Romarens
hand?
;)



2022-06-18
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP