Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Strindbergiana (112)


ÅGUST BEMÖTER ILLAVARSLANDE BUDKAFLE

A.B : Af hörsägen hafver budkafle gått
af att Strindberg hafvat vänslats vid
otukt med underårig piga hvid namnet
Martha i Skovlyst slott i Danmark,
där hennes bror Hansen vittnat i saken,
för om så varit vore anseendet för
både förlaget och Strindberg själf i fara.
Hyresvärden Hansen säga äfven att
Strindberg i berusat tillstånd våldfört
sig på hans syster som derefter skulle
blifvit gravid.

Ågust : Sådant förtal skola tigas ner
i sin egen afgrund därur det kommo
ifrån och icke bemötas förty det voro
att tillkännagifva sladdret.

Låt asätarne lukta sig till varifrån
stanken komma och det röja sig självt.

Som gäst hos Hansen blef vistelsen
till ett kidnapningsdrama fullt af in-
triger,utpressning och konspirationer
däri sanningen om hans syster var
allt annat än hedrande för honom själf,
som hon förförde mig i tornrummet
likt en utsvulten hynda och nymfoman,
och alltså ingen fången prinsessa
i sitt slott,
dessutom voro pigan arton och alltså
icke underårig och befruktad,
så det ska fananamma vara rättskrivare
för analfabeter,utpressare,mytomaner
och banditer.

-




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 151 gånger
Publicerad 2022-06-18 15:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP