Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SISYFOS

Vi måste kunna tänka oss att Sisyfos 
var lycklig trots sitt livs absurditet.
Det gäller ju oss alla. Ingen vet,
varför vi måste leva, lida, älska, slåss.

Så existensens fråga gäller alla oss,
som sliter med vårt livs meningslöshet.
Vad är väl vitsen med vårt gnat och gnet,
om livet ändå slutar som ett utbränt bloss?

Trots att vi inför uppgiften går bet,
så måste vi, som stackars Sisyfos,
som med sitt ödes klippblock slet och slet,

betänkas lyckliga i allt vårt stret
och att i livets ävlan, strö och boss
ifrån absurditeten äntligt komma loss.




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 93 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-06-18 15:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP