Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag och Ensamheten

Vi gick ut och gick

Jag och Ensamheten

Vi hade inte så mycket att säga varandra

Så vi gick tysta

Ut i det underbara sommarvädret

Inte ett moln, som Ledin skulle sjunga, så långt ögat kan nå

Fast regn var det senast igår.. så där sprack det då

Njöt av den lätta brisen på den sena eftermiddagen

När det är precis så svalkande att du inte får gåshud eller rysningar

Men såpass varmt att det räcker med mysbyxor och t-shirt

Vi njöt av det vackra Sommar-Jönköping

Få städer är så vackra i sommarsolen

Gick förbi Lassarettsparken bort förbi Sofiakyrkan

Förbi uteserveringar där människor satt och bara njöt och det såg helt underbart ut

Mot Juneporten, Rådhusparken och Kanalen

Tog mig över Järnvägen vid passagen mot Piren

Fångade en Panorambild intill Tullhuset

Gick ut till Piren tog ett par fina bilder

Satte mig sedan på den Låååååånga bänken

Bara satt 

Tyst

Stilla

I nuet

Njöt av sol, Bris, tystnad

Det vara bara jag och ensamheten 

Folk kom och gick förbi men det störde inte oss

vi hade det bra

Vi satt och bara njöt av nuet

Sedan ville Tiden ha sitt sagt med 

Ensamheten och jag bestämde oss för att vandra hem till vårt gemensamma hem

Så väl hemma skålade vi med ett glas Kallt vatten

Värre promenadsällskap än så finns det faktiskt

 

 




Fri vers (Fri form) av Nikolai Jungsin VIP
Läst 153 gånger
Publicerad 2022-06-18 18:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nikolai Jungsin
Nikolai Jungsin VIP