Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nödlandning

Navigerar till synes planlöst
men påverkad
av något slags dragningskraft
kraschlandar i soffan
den svarta lådan visar orsakerna
som är en blandning
av trötthet och lättja.

Jag omfamnas av kuddarna
som vill mig väl
här är gudagott att vara
jag släcker diskret nödraketerna
sträcker ut handen mot soffbordet
åh gud, där ligger de, böckerna!
Mina vänner i nöd och lust.

Nu närmar de sig mig
med uppvindarna
fäller ut sina landningsställ
med sugfötter
så, så, ta det lugnt, en i taget
och jag greppar med giriga fingrar
den bästa boken.




Fri vers av Lena Staaf VIP
Läst 185 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2022-06-18 22:00



Bookmark and Share


  Kajan VIP
En väldigt fin bild av litteraturens betydelse, och tycker om med vilken varsamhet de närmar sig, som den dyrbaraste gåva.
2022-07-12

  Susen VIP
Mycket bra formulerat om böckernas betydelse. Humoristiskt och fyndigt.
2022-06-24

  Respons VIP
Litteraturen är en lisa i en kaotisk värld. Fantasifull och rolig beskrivning!
2022-06-24

  Lottie Ålhed VIP
Att få ta sig tid att läsa och sjunka undan för ett slag. Är något värdefullt att värna om. Biblioteken likaså.
2022-06-23

  Marita Ohlquist VIP
En härlig och fantasifull text om värdet av att sjunka ner i soffan och "försvinna" in i böckernas värld.
2022-06-20

  Bodingen VIP
Tipsar om "Sverige under kalla kriget", ett mycket intressant tidsdokument om en rutten era som tyvärr åter blivit aktuellt.
2022-06-20

    Sefarge VIP
Fantasi berikande jämförelse!
Att kunna taxa in på sin egen
landningsbana och hamna i
sitt eget Bokpalats vilken
härlig känsla med
läsupplevelse
som väntar
Var kväll
o mot
natt?
;)





2022-06-19

  Lehva VIP
En härlig inspirerande text om livsnödvändigheten i att läsa.
2022-06-19

  Niliboy
En härlig fantasifull flygtur! Du är inte flygrädd!?
2022-06-19

  Öknens Ros VIP
Låter alldeles underbart, bekvämt tillrätta i soffan och sträcka sig efter en bra bok att grotta ner sig i.
2022-06-19

  Kungskobran VIP
Härlig beskrivning känner igen mig.
När jag skriver på min blivande roman är det ännu intensivare, då kryper man in i mina figurers värld lever och agerar mitt ibland dom, märklig känsla.
2022-06-19

  Blomma-Stjärna VIP
bokberoende - det gör bara gott!

2022-06-19

    ej medlem längre
Bra skrivet
Såg din diktbok på bibblan
Den låg bland utvalda diktböcker
2022-06-18

  BenGust VIP
Fiffigt med svarta lådan och nödraketerna. Men att nödlanda
på litteraturens bana är inte det sämsta.
Pekar på vikten av att ha tillägnat sig ett intresse som bär, och som varar året om.
2022-06-18
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP