Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Sakligt och Avskalat


En struntsak

Du längtar efter en sensation

Men jag ger dig en struntsak

Detta är en ögonöppnare

Häpet begrundar du

En fluga i din löksoppa

Orden ramlar in i medvetandet

Din längtan efter något

Du vet inte riktigt vad

Är större än du önskar

Att allt ska vara perfekt

Är ett ideal du strävar efter

Inspirationen sinar inte när

Flugan Simmar runt i soppan

Häpet betraktar du den

Och det blir fart på dina tankar

Du fantiserar om andra tider

Då män var män och reste

Ut i världen på skepp

Och röjde och gick bärsärkagång

Och åkte på viking till andra länder

Och kvinnorna stannade

Hemma på gården

Det är vad du tror i din värld

Förr i tiden då när inga städer

Ännu fanns byggda i vårt land

Före Sverige blev Sverige!

Och allt var landsbygd

Där människor bodde i byar

I långhus ute på landet

Och flugan i löksoppan

Den har du råkat äta upp!

 

Taleptox Skrev

Den 20220619

<+>




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 60 gånger
Publicerad 2022-06-19 08:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP