Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Midsommar

 

 

Midsommarnatt fylld av mystik

skuggor dansar runt dimfylld äng

ingen är sig längre riktigt lik

det plockas blommor på blomsteräng

 

natten fylls av drömmars önskan

lycklig den som drömmer rätt

dofter stiger upp från grönskan

denna natten känns på alla sätt

 

gammal folktro sätter sin prägel

människor vill så gärna testa

det är nu det är rätt läge

men först vill man gärna festa

 

över nejden hörs sång och glam

skratten ekar mellan dalar

hjärta ristas i björkens stam

någon kärlekens språk talar

 

magisk är Midsommarnatten

stilla spegelblank är sjöns vatten

snart kommer alla till nattens ro

uppfyllda av en glädjens tro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 155 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-06-20 09:43



Bookmark and Share


  Susen VIP
Vackra rader. Midsommarens höjdpunkter väl samlade
2022-06-23

    Lena Staaf VIP
Vacker dikt om den skönaste av högtider. Firad på härligt sätt i din dikt.
2022-06-21

  Judas Ekholm VIP
Rytmen och rimmen sitter som en fläskläpp… fin och osentimental skildring av årets största supardag; men din text är vacker med fin naturlyrik, inte ett sjöslag med ölburkar och blåtiror.

Gillas skarpt, inte minst som den vers- och rimfetischist undertecknad är. ;)
2022-06-20

  Kungskobran VIP
Så kan det gå
alla flickor små
bland timotej och klöver
när midsommarnatten är över
2022-06-20

  Marita Ohlquist VIP
Med fina rim förmedlar du midsommarnatten i våra hjärtan.
2022-06-20

  BenGust VIP
Visa til glädjen. Hoppas vädret står oss bi. Midsommar, vår största högtid.
2022-06-20
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP