Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kuliss #8 : Som om Sommar

 

 

Solen hinner knappt lägga sig förrän den stiger upp

som om sommaren är här igen

 

Någon somnar i Sundsvall och vaknar i Verona

som om sommaren var här nu

 

Vad vi än planerar precis, så gör vi ändå på andra vis

som om världens tomhet ryms i dessa somrar

 

Människor strosar överallt och klär av sig även utomhus

som om det är sommar

 

Molnen smeker snabbt vareviga del av himlen

som om där redan är mitt i sommaren

 

Gästerna nynnar givetvis på Gessle (och plockar fram minnesvärda solstollar)

som om skivorna samtidigt snurrar mot augusti

 

Inga skolböcker blir längre lästa, bara de privata och kända

som om det vore sommarlov

 

Gräspollen får näsan att rinna över, dess damm att explodera

som om här vore mer än fullkomligt nog med sommar

 

Levnadsglädjen kommer och går

som om sommaren

 

Humlorna blommar och drivor av insekter samlas kring nygamla ihåligheter

som om juni och juli snart är förbi

 

 

 

 

 

 




Bunden vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 86 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-06-19 21:21



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Bråttom är det. livet skall hinna upplevas, plikterna fullföljas. Sommaren pågår eventuellt, men vem hinner ta reda på det och känna efter.
2022-06-20
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP