Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Strindbergiana 113


ÄKTENSKAPLIGT (Scen 2022: akt IX)

Ågust : Du är icke kvinna.

Hustrun : Och du inte man

Ågust : Så vad är vi då ?

Hustrun : Resultatet av ett misstag.

Ågust : Så sant ja,att jag misstog dig
som kvinna men fann ut efter ett tag
att kvinnan jag gift mig med ville bli
jämställd mannen vilket betyda hon
vill bli man,göra uppror mot natur-
lagarne och starta könskrig.
Men som hon sakna snopp lär hon
icke kunna bevara mänsklighetens
population utan den gå under och
väl vore väl det med undergångens
jämställdhets kvinnor.

Hustrun: Det tog mig bara ett halvår
innan det gick upp för mig att min
man är galen.

Ågust : Att min hustru var ett hår af hin
märktes redan under bröloppsnatten
däri som ett vilddjur förförde mig likt
Eva drogo Adam med sig i syndafloden.


-

-




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 139 gånger
Publicerad 2022-06-19 20:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP