Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Relationspandemin. Grundproblemet ÄR relationerna i sig och dessa är ett "loophole" för allt möjligt otyg som inte lagstiftning eller alldeles så mången polisiärt Igorprojekt kommer åt. Krav på relationspass vore betydligt mer behjälpligt.


Vulld i näja jelationej

Polisen säger nu att det skall vara "skitjobbigt att hålla på med våld i nära relationer". Frågan får dock inte längre ställas till kvinnan varför hon inte lämnar sin plågoande. Men ändå är mannen som sådan hemsk genom sin blotta genetiska uppsättning och en potentiell balkongkastare. "Finns överallt", säger en viktighetsminister från Aina.

Eftersom det inte klart definieras vad är en relation är och hur och när denna tar vid i kontakter människor emellan så tolkar jag det som att det är fortsatt fritt fram att misshandla obekanta och främlingar och drar slutsatsen att polisen har kammat noll igen. Tjena hej!

Hur många av världshistoriens värsta monster hade inte ett inferno i "nära relationer" och vad i hela världen betyder egentligen detta med nära relationer för mänskligheten? Det är några av frågorna som bör ställas.

Vi har (eller snarare hade) myndigheter som översåg att människor inte hamnade i skadliga sitsar med maffiosos, "sektledare", terroristceller, kriminella gäng, grova missbrukare etc. Gick ett sådant förehavande för långt så hjälpte man offret ut ur sin sits. Men skadliga "nära relationer", den sannolikt mest farliga platsen för en människa att vistas i, är ännu en fredad zon.

Är en nära relation endast skadlig för en människa och den människan vill ut ur den relationen, men inte förmår att ta sig ur den av olika orsaker - då måste makt och myndighet ordna med den saken. Det är att göra skillnad och det är den förändring som behövs.

Det handlar om att rädda liv, dummer!




Övriga genrer (Kåseri) av Koloristen
Läst 118 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-06-20 07:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen