Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Sakligt och Avskalat


Tiden har den ett slut?

Men universum är det oändligt?

Tiden kan den ha blivit skapad av Chronos??

Jag har ingen tid att förlora

Men du har all tid i världen

I din hand att fatta beslut

Hur du vill ha ditt liv

Den valfrihet vi har att välja

”Dom väljer ingenting så det så”

säger en äldre kvinna och chef sturskt

Vi väljer vad man vill göra

Hennes inställning är inte det också ett val?

Till hennes försvar kan väl sägas

Att hon är för smart och att hon klarar

Sig själv i denna värld på äldre dagar

I en relation mellan ett jag och ett du

”Din tid här tar slut nu” sa en man åt mig för 17 år sedan

Han hade gjort ett val men tiden den tog inte slut

Jag valde att fortsätta leva på så länge jag lever

Ingen är så ensamen som man vill vara

Ofrivillig ensamhet kan vara svårt

Men frivillig ensamhet så skönt så skönt

Tills längtan efter gemenskap pockar på

”Dom har all tid i världen” säger en kvinnlig chef

Och jag undrar om tiden har ett slut?

Olika referenspunkter för en slutsats

Bidrar det också till utveckling och bevarande

Av livets värden i denna Värld??

 

Taleptox Skrev

Den 20220620

<+>




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 90 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-06-20 08:43



Bookmark and Share


  Evelyn Falk Möller VIP
Härliga funderingar som skapar tankar, känslor, minnen och egna funderingar...

Tiden tar väl slut när sista människan dör, tänker jag, eftersom tid bara existerar här på jorden och är skapad av människan...

Livet har nog lika många olika värden som det finns människor, tror jag.




2022-06-20
  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP