Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En självironisk sonett


ELAKHETER

Generande känns genren bland poeter,
som fastnat i satir och ironi
och missbrukat sitt lyriska geni
i dikter kryddade med elakheter.

Jag själv, en from pedantisk petimeter,
har inte heller kunnat gå förbi
den lockelsen att blanda gift uti
min konstruktion av dikters rim och meter.

Det är en konst att kunna låta bli
att gissla dagens trivialiteter
med spydigheters plumpa poesi.

Indignationens skrällande trumpeter
förvanskar den disharmoni,
som kräver gott gehör av oss poeter.













Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 120 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-06-21 17:44



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Levnadsråd till sajtens poeter att söka "gott gehör" och kanske dito humör. Dessutom här i sonettens eleganta form, och kanske då som föredöme.
2022-06-24
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP