Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DEN ENÖGDA MANNEN

En värld där alla ser med båda ögonen stängda,
Av skäl utanför din kontroll,
När du måste in
Han slöt ena ögat och gick in.
Han var nu ställets enögde hjälte.
Han är bara för att han har huvudet uppe i himlen
Och solen, månen, stjärnorna
Den som stirrar.
Han drog sin svarta kappa över huvudet,
Han började anstränga sig med ögonspetsen liggande på det blinda numret
Inte i mörkret, utan i dagsljuset
De stackars som är rädda för att titta.
De sa att det finns en sanning,
Det är inte klart hur mycket av det som är sant.
Trots detta var de rädda för att titta,
Men de var rädda för att titta,
För att inte känna smärtan i sig själva.
Om stjärnor regnar ner från himlen
Om det föll till jorden som kometer, som stenar,
Vad skulle de säga till oss från det?
Ändå såg alla
Men de tittade inte utan vände på huvudet.
Vi ser dig med öppna ögon, herre
Vi är här, vi har varit här sedan dess.
De kunde inte säga
Det är som om deras tungor hade sår.
Eller så levde de i en roddfånges öde.
Den enögde mannen drog sitt svärd,
Han tog en blind person eller den som låtsades vara blind,
Utsignalen är hög utan att höja rösten
lämnar posten blödande
en av de blinda pretendanterna
Till världen bredvid dig
Som om hans boll plötsligt hade fått en blodpropp.
De skingrades till stadens torg som fräknar.
Ett kaos uppstod.
Beridna poliser strövade omkring på gatorna.
Ansvarig för stadens säkerhet.
De red på sina hästar bland folkmassorna,
De fallna har varit
De som är täckta av blod och ropar
Det var folk som hoppade från bron.
Det var som om alla gick igenom sin undergång.
Som om scenen hade öppnats för en enögd man
På en svart häst med sin svarta mantel
Han hade barrikaderat gatorna.
Vilken gata springer folkmassorna till?
Den svarta kappan på ditt gatuhuvud
Den verkade hållas av ett öga.
Under denna rymning öppnades alla ögon.
Men i utbyte mot en halvskadad faktura.




Fri vers av Orion93 VIP
Läst 76 gånger
Publicerad 2022-06-20 23:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Orion93
Orion93 VIP