Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Barn är det ofta en barnlek att byta på. Prova annars gärna med mekanisk pryl. En brandvarnare exempelvis. Den kan vara mer envis än en människa. Fast inte mer envis än en åsna förstås. Eller en giraff, en leopard, Kim eller Eva.


En del böcker är indelade i kapitel






Texter ur min brokiga hjärna eller i alla fall mobilen.

*
Öppna ditt hjärta,
släpp in litet regn.

Öppna din dörr,
släpp in ljushuvudet.

*
Egon knackade på dörren till villan,
men Lisbet sökte ringa på en lägenhetsdörr.
Varför knackade int Evans dotter Vera?

*
Egon besökte ett museum en dag.
Han gick int in i det för
det var stänkt öfr beskare

*
Jan såg filmen 'Joker' i teve.
Mannen försökte börja prata.
Han kunde int prata utan att falla i skratt.

Skådespelaren intervjuades om rollen
och tillfrågades om det fanns några
svårigheter med att prestera.

Han fick 'en sådan där blick'.
Litet som en själv
kan tolka vad den vill som anspela på.
Efter en liten konstpaus svarade skådespelaren.

*
För den skrubbande
och eftertänksamme betraktaren.
Livet är att städa en trappa.

*
För filatelisten kan livet vara ett frimärke
som är 'litet extra' eller som ett märke bland många,
som i ett album, häfte eller kuvert.
Kanske likt ett förstadagsbrev.

*
Ibland är livet som att gå i en trappa.
Eller att stå i en trappa, här på mitten,
gör jag min paus och hämtar andan.

Livet är som att stå vid en reling
och vänta på att ta några få steg
ned i båtens kajuta.

*
Livet är att betrakta
hur någon hissar en flagg eller fana.

En dag efter fjorton år,
hissas den inte i utsatt tid.

Där uppstår ett mysterium
att fundera över.

*
Livet är att vara en skata
eller människan som städar balkongen
efter sprättandet av jord.


o




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 122 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-06-21 14:08



Bookmark and Share


  cilax VIP
fin spretighet
2022-06-21
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP